Hopp til hovedinnholdet

Om hasj

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei lurer på hvorfor hasj blir omtalt/kalt for dop når det er et rusmiddel. Er dopmidler det samme som rusmidler? også lurte jeg på når man merker selv at man har utviklet en avhengighet for hasj?

Besvart 05.02.2018 14:59
 

Svar
Hei

Det er ikke veldig vanlig å kalle hasj for "dop", men noen ganger brukes det uttrykket. Det er et uttrykk som brukes om alle illegale stoffer, uansett hvilken virknige de gir. "Bruker du dop, eller?" betyr noen ganger "bruker du et ulovlig stoff/narkotika?". I tyngre rusmiljøer brukes "dop" som betegnelse på heroin. Forskjellige uttrykk og slang osv. varierer veldig ut fra hvilket miljø du er i og hvem det er som uttaler seg.

Det er mer vanlig å bruke betegnelsen "doping" om anabole steroider o.l.

Dopingmidler og rusmidler er ikke det samme. Du kan lese om dopingmidler og rusmidler på artiklene under, og du finner mer om rusmidler her.

Hvis du blir avhengig av hasj, merker du det når du skal slutte. Da blir man grinete og svett, sover dårlig og mister matlysten. Noen får lettere angst når de slutter med hasj. Dette er tegn på avhengighet og den som bruker hasj daglig eller nesten daglig kan utvikle avhengighet. Slike ettervirkninger går over etter noen uker.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er anabole steroider?

Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler