Hopp til hovedinnholdet

Er avhengig av piller og hasj. kan jeg legge meg inn selv for å få hjelp?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Er så avhengig av piller og hasj og føler jeg har angst, depresjoner å får abstinenser når jeg prøver og slutte kan jeg legge meg selv inn for å få hjelp? Kan jeg gjøre dette uten at foreldre vet det? Jeg er langt inne i dette miljøet å føler jeg godt kunne tatt sprøyter og fordi verden er så grå og hvit

Besvart 04.12.2018 11:21
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har det vanskelig og det er veldig bra at du tar fatt i dette. For å få den hjelpen du trenger bør du kontakte hjelpeapparatet. Du kan f.eks ta kontakt med Helsestasjon for ungdom som kan hjelpe deg med å finne ut hva slags type hjelp du trenger. Det finnes nemlig mange ulike hjelpetiltak. Foreldrene dine trenger ikke å bli informert i første omgang, men på sikt er det vel best om de blir informert om situasjonen din. Hvordan du skal formidle dette til dine foreldre kan du også ta opp på Helsestasjon for ungdom.

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon 91508588( alle dager 11-18) eller chat ( hverdager 11 -18) for en nærmere samtale om situasjonen din.

 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping