Hopp til hovedinnholdet

Vil kosttilskuddet aquamin slå ut på dopingprøver?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med synlig med vann i kroppen, har vært hos legen, men vi kommer ikke overens til vanlig, så resultatet ble at jeg ikke fikk utskrevet noe resept på vanndrivende. Annen lege er ikke å få tak i her jeg bor desverre... Derfor lurer jeg på om Aquamin vil slå ut på doping prøver? Er idrettsutøver så er litt viktig for meg å vite. Det inneholder bjørkebladekstrakt, kjerringrokkekstrakt, nesleekstrakt som er de jeg er litt usikker på om vil slå ut(og kalsium etc, men det er jo noe som ikke er farlig, eller?) . Dette er jo naturkost, men jeg har for lite kunnskap om det til å vite bedre... Kan jeg kjøpe disse dablettene uten at det slår ut på prøver? Og hvor lenge vil det «ligge» i kroppen før det IKKE lenger vil slå ut? Hilsen jente 20!

Besvart 13.01.2019 00:26
 

Svar
Hei

 

Ut i fra de ingrediensene du lister opp er det ingen som er oppført på idrettens dopingliste. Det er likevel alltid en risiko forbundet med å bruke kosttilskudd, med tanke på kontaminering/forurensing eller at ingredienslisten rett og slett ikke stemmer overens med innholdet. Ansvaret for hva man putter i seg ligger hos den enkelte utøver, og jeg anbefaler deg derfor å gjøre en risiko vurdering av produktet i seg selv. Hva slags effekt er det de f.eks markedsfører at produktet skal ha? 

Sporingstiden i kroppen er usikker å si, da dette kommer ann på dose størrelse, preparattype og genetiske forskjeller.

fra lege:

Det er trist å høre at du ikke kommer overens med legen, og ikke har andre du kan kontakte. Kroppen er stort sett ganske flink til å regulere væskebalansen selv, når denne svikter og det hoper seg opp væske, vil de første symptomene ofte være at man får hevelse i bena og blir tung i pusten. Jeg stiller meg tvilende til at preparatet du nevner her vil kunne hjelpe noe særlig hvis det er økt væske i kroppen som er problemet.

Dersom du ønsker deg en ny vurdering av din tilstand hos en annen allmennlege eller en annen spesialist, har du krav etter lovverket på å få en fornyet vurdering. Dette skal du få uten at du behøver å oppgi noen grunn for det.

Jeg ønsker deg alt vel og lykke til videre. Hilsen Legen.

Hilsen Dopingkontakten

Chat (tirs-fre kl 11-18, www.antidoping.no/dopingkontakten)

Telefon (tirs-fre kl 11-18, 80050200)

E-post (dopingkontakten@antidoping.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dopingkontakten

Bildet er lånt fra https://antidoping.no/

Har du eller noen du kjenner behov for å snakke med noen om doping?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping