Hopp til hovedinnholdet

Kan hasj gjøre meg mindre trist?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Kan hasj gjøre meg mindre trist? Hei! Jeg har epilepsi og går på en medisin for dette som heter Lamictal. Kan hasj gjøre meg mindre trist? Er det farlig å begynne å røyke hasj mens jeg går på Lamictal?

Besvart 23.01.2019 11:16
 

Svar
Hei

Vi får begynne med det første spørsmålet ditt: om hasj kan gjøre deg mindre trist. Både ja og nei - her finnes det dessverre ingen fasitsvar. Svaret på dette vil avhenge av deg som person, din livssituasjon og mange andre ting. Ulike personer kan tross alt reagere veldig ulikt på hasj. Hasj er ingen "vidundermedisin" som automatisk gjør deg glad - det er litt mer komplisert enn som så. Ja, noen opplever at hasj løfter humøret, mens andre kan oppleve at hasjrusen preges av paranoia og negative tankebaner. Noen kan oppleve begge deler, og noen opplever helt andre ting.

Men: uansett hvilken av disse alternativene som best hadde beskrevet din opplevelse av hasj, så er jo rusen kun midlertidig. Så snart rusen går over, er du tilbake til ditt gamle jeg igjen. Hasj ville med andre ord vært en midlertidig løsning på et langsiktig problem, så hvis tristhet er noe som preger hverdagen din, bør du nok forsøke å løse det problemet på andre måter. Nå vet jo ikke vi hvorfor du føler deg så trist, eller hva du har forsøkt tidligere for å endre på det, men ofte hjelper det å snakke med noen. Dette kan f.eks. være venner, familie, legen din, en psykolog eller andre. Det kan også være nyttig å finne en aktivitet som oppleves som positiv for deg, som du kan fylle tiden din og tankene dine med. Noen ganger trengs det rett og slett også en miljøforandring. Du kan lese mer om både hasj og depresjon i vedlagte artikler.

Når det gjelder samtidig bruk av hasj og Lamictal, er vi ikke kjent med at det skal være farlig. Men, søvnighet er en mulig bivirkning av Lamictal, og det samme gjelder hasj - så det kan hende at en kombinasjon ville gjort deg ganske trøtt.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping