Hopp til hovedinnholdet

Mister litt håpet på muskatt

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg røyka muskatt med en venninne og har lest fra dere før at virkningen kan ta 6-8t men jeg hakke merka noe enda og jeg husker ikke hvor mye vi tokk men det var sånn 1joint av det (litt tykk) men jeg lurer på når jeg vil ha hallunasjoner? Venninna mi har enda ikke fått no og vi føler oss helt fine, jeg har drivet å røyka hasj og weed osv så kommer ikke som ett sjokk på hallunasjoner men lurer på hvor lenge må jeg vente til jeg får rus? Mister litt håpet på muskatt

Besvart 31.05.2019 15:05
 

Svar
Hei

Muskat kan gi hallusinasjoner hvis det inntas i store mengder (flere hele nøtter). Forgiftningen kan vare lenge, opp til ett døgn.

Brukere rapporterer en ubehagelig rus av muskatnøtt, og kan gi såkalte bad-trips. Rusen kan være farlig og kan kreve behandling på sykehus.

Aktuelle symptomer er blant annet sterk uro, angst (dødsangst), kraftig hjerteklapp, takykardi, brystsmerter, økt blodtrykk eller blodtrykksfall som kan bli uttalt med sjokk. Munntørrhet, rødhet i ansiktet, oppkast, magesmerter, urinretensjon (du klarer ikke tisse), hallusinasjoner (spesielt synshallusinasjoner), uklart syn og forstyrret tids- og stedsoppfatning kan oppstå hos pasienter som har blitt forgiftet med muskatnøtt.

Kanskje like greit å la det være? Dette er veldig mye mer skadelig og ubehagelig enn hva cannabis kan være. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping