Hopp til hovedinnholdet

Sniffing av lim som rusmiddel

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Er det farlig å sniffe lim og funker det som rus midel?

Besvart 05.06.2019 17:25
 

Svar
Hei

Lim kan funke som rusmiddel, og ja - det er farlig å sniffe. Sniffing av løsemidler kan gi en rusopplevelse som minner om alkoholrus. Rusen varer bare i noen få minutter. Noen blir lystige, pratsomme og fantasifulle. Motsatt kan man bli kvalm, spytte mye, få hoste og bli ukoordinert og sløv.

Sniffestoffer kan medføre akutte hjerterytmeforstyrrelser og blodtrykksfall, noe som i verste fall kan føre til død. Dette har ikke nødvendigvis en sammenheng med mengden inntatt rusmiddel. En akutt forgiftning vil ellers kunne vise seg ved bl.a. hoste, såre øyne, dobbeltsyn, lysømfintlighet og irritasjon i nese og svelg. Personen kan bli kvalm og kaste opp, evt. også få diaré.

Store doser kan medføre kramper og bevisstløshet. Bruk av slike stoffer kan gjøre personen forvirret og fjerne hemninger, noe som igjen kan medføre risikoatferd og ulykker. Sniffestoffer setter seg ofte i klær og hår etter sniffing, og fordi stoffene er meget lett antennelige, er det fare for forbrenning dersom en etter sniffing prøver å tenne en sigarett.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sniffing

Lighter (colourbox.com)

Sniffing er dyp innånding av flyktige stoffer for å rusens skyld. Løsemidler og drivgasser/lightergass er eksempler på stoffer som blir sniffet. Slike produkter, vil i stor grad kunne gi samme type forgiftning. Hjertestans er den vanligste årsaken til plutselig død ved sniffing.

Les mer

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping