Hopp til hovedinnholdet

Anabole steroider i pilleform. Hvordan effekt gir det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har noen spørsmål rundt anabole steroider. Jeg har vurdert dette i over 2 år, men aldri kjøpt det. Jeg har lest veldig mye om det, og vet alle negative bivirkninger. Men det er fortsatt noe jeg lurer på. Er det straffbart hvis man bare bruker litt for å få bedre treningseffekt? Vet det er slike kurer man går på, men hvis man tar en pille sånn av og til før trening, hvordan effekt gir det? Er det mulig å gi seg etter noen få piller, uten å få konsekvenser?

Besvart 12.08.2019 16:29
 

Svar
Hei

Det hørtes ut som om du har vurdert dette en stund, og da er det veldig bra at du da har lest deg opp på det. Det ser likevel ut som om du ikke har fått så mye god informasjon på nettet, hvis det er piller av og til som vurderes av deg nå.


Dopingmidler er ulovlig og straffbart uavhengig av formen du tar det i, enten det er piller - injeksjoner eller gel. 

 

Enkelte foretrekker å bruke anabole steroider i form av injeksjoner, fordi piller er mer leverskadelig, men uavhengig av dette er det risiko for akkurat samme bivirkninger over hele linja: økt maskulinisering (altså at du får mannlige trekk), klitorisvekst, akne, strekkmerker, skjeggvekst, tykkere blod, mørkere stemme og lignende Det er fordi anabole steroider er en samlebetegnelse på syntetisk fremstilt testosteron. Testosteron er jo det viktigste mannlige kjønnshormonet.

 

Straks du tar en pille med en eller annen form for steroider vil det påvirke hormonsystemet ditt fra første stund. Hva som gir bivirkninger er derfor veldig personavhengig mtp genetiske forskjeller, preparattype, dosestørrelse og lignende. Man kan for eksempel ikke utelukke at du blir infertil selv om du tar en lav dose med noe som markedsføres som et "svakt" stoff, men man kan heller ikke garantere at du blir det. 

 

Hormonsystemet ditt er såpass ømfintlig og selvregulerende, at det egentlig ikke er ment at man skal påvirke dette utenifra. Når du da gjør det er det lite man kan si om hvordan kroppen din vil reagere, utenom det man vet er hormonets vanlige påvirkning. Hormonene i kroppen din er blant annet med på å gi deg kvinnelige karakteristikker, og det å ta syntetisk mannlig kjønnshormon vil kunne virke inn der. Gir det mening?

 

Har du noen flere spørsmål, så må du bare ta kontakt med Dopingkontakten. 

Hilsen Dopingkontakten

Chat (tirs-fre kl 11-18, www.antidoping.no/dopingkontakten)

Telefon (tirs-fre kl 11-18, 80050200)

E-post (dopingkontakten@antidoping.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Bivirkninger av anabole steroider

trening (colourbox.com)

Det er ikke ukjent at anabole steroider kan gi en rekke negative bivirkninger. Her får du en oversikt over hvilken konsekvens dopingbruk kan ha, både fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er anabole steroider?

Gutt viser muskkler (colourbox.com)

Visste du at anabole steroider nesten har den samme virkningen i kroppen som testosteron? Her får du en forklaring på hva anabole steroider egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping