Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge vil jeg være dårlig etter å ha sluttet med cannabis?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Så jeg røyka hasj/cannabis i 4 måneder vær dag flere ganger dagelig. Når jeg gikk av stoffet som var for sirka 1 uke siden så forventa jeg at jeg kommer til å føle meg dritt osv og at jeg kommer. Første 2-3 dagene måtte jeg krige meg gjenomm men jeg klarte det. Akk nå så lurer jeg på hvor lang tid kommer jeg til å føle meg dritt. det er bedre nå, men fortsatt føler jeg meg itt dritt. Hvor lang tid tar det før det kommer seg til normal igjen.

Besvart 09.10.2019 13:23
 

Svar
Hei

Så bra at du har klart deg uten cannabis i en uke!


Siden du har røyket hasj flere ganger daglig over tid, er det ikke så merkelig at du føler deg dårlig. Du går sannsynligvis gjennom en abstinensperiode nå og da er det ikke uvanlig å plages av bl. a. irritabilitet, aggressivitet, søvnløshet, rastløshet, angst, nedstemthet, skjelvinger og diaré.

Den gode nyheten er at det kommer til å bli bedre! Og du vil med stor sannsynlighet komme til å føle deg normal igjen, som du sier. For de fleste bruker abstinensperioden å være over etter 8-10 dager. Noen ganger kan det ta litt lenger tid.

Etter denne perioden kan det fortsatt være at du vil føle trang til å røyke cannabis, men dette er ikke det samme som abstinenser. Det kan være greit å tenke på at du må skille mellom disse to tingene.

Vi har utviklet en app som er et hasjavvenningsprogram. Den heter HAP og kan bidra til å gjøre det enklere for deg å slutte med cannabis.

 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Doping
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om doping