Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig for meg å bare flytte til Australia?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Flytte til Australia Vet ikke om dette er den rette plassen å spørre om dette, men "utenlandsopphold" har visst ferie til August stpr det :p Uansett, jeg er en 17 åring fra Trondheim som har vært på ferie i Australia, og skal også på utveksling dit nå til sommeren. Jeg elsker Australia på så mange måter, at jeg sikler bare ved tanken på at jeg skal være der et år! Men jeg lurer på: Er det mulig for meg å bare flytte til Australia? Det hadde vært en drøm for meg om det var der jeg stiftet min familie, fikk hus og et liv! Men jeg har hørt at det ikke er så lett, fordi man må ha mastergrad og sånt så du blir ansatt i jobber. Tror ikke akkurat jeg ligger an til å få noen mastergrader med karakterer på 4-5. Så hvis det er mulig, hva gjør jeg? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, gutt 17!

Så spennende at du vil flytte til utlandet!

Karakterer mellom 4 og 5 er gode nok til å komme inn på mange studier. Det er ikke karakterene fra videregående som avgjør om du kommer inn på en mastergrad, det er karakterene fra en bachelorgrad.

Dersom du vil ha informasjon om immigrasjonsregler til Australia med den hensikt å bare jobbe og ikke studere, må du henvende deg til den australske ambassaden, eventuelt se denne siden med info om immigrasjonsregler.

Info om studier i Australia finner du her. Opptakskrav til et utvalg skoler finner du på denne siden. Til andre skoler må du henvende deg direkte for å få høre opptakskravene. 

Lykke til! :)

 

 

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Europa og verden
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om europa og verden