Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye snus er det tillatt å ta med til Namibia?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Om ikke så alt for lenge skal jeg reise til Namibia, for å komme meg dit skal jeg først mellomlande i London, så i Sør-Afrika før jeg er i Namibia. Hvor mye snus er det lovlig å ta med på denne reisen? Snusen skal ligge i kofferten. -Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

For en spennende reise du skal begi deg ut på!

Ifølge norsk lov er det ikke forbudt å medbringe snus på fly ut av Norge, så lenge det dreier seg om en normal mengde til personlig bruk for den tiden man er borte.

Hvilke regler som gjelder i Namibia/Storbritannia/Sør-Afrika kan vi ikke svare på. Etter all sannsynlighet er det nok uproblematisk å medbringe snus til egen bruk. Jeg er ikke kjent med at noen har blitt fratatt snus eller straffet på noen måte i denne sammenheng. Dessuten er du over 18, som er aldersgrensen for tobakk i de fleste land. Hvor mye du eventuelt har lov til å ta med kan jeg ikke svare på.

Siden jeg ikke kan gi deg et konkret svar på det du spør om anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med de aktuelle lands ambassader for mer informasjon om hvilke lover og regler som gjelder.

Vennlig hilsen

Røyketelefoenen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Europa og verden
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om europa og verden