Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet fordi alle tror faren min er pedofil. Er han det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! At jeg blir mobba på skolen. De sier at pappa er pedo fordi han tydeligvis tok meg på rumpa på skoleavslutningen. Jeg har lagt merke til noen dager der han tar meg på rumpa osv og det er utrolig ubehagelig.. Men vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg tørr ikke si det til han eller noen andre. Hva skal jeg? Er pappa pedofil? Hjeeelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Du skriver at du blir mobbet på skolen fordi din far skal ha tatt deg på rumpa og nå lurer du på om han er pedofil og om det er riktig det de andre på skolen sier om ham.   

Det er et litt vanskelig spørsmål å svare på. Ut fra det du skriver så tror jeg muligens at han ikke er det, men at han kanskje ikke helt forstår hvor dine grenser går for hva som er ok kroppskontakt. Du er i starten på tenårene og det er også mange av dem du går på skole med. Det kan bety at fokus på og oppfatning av hva som er seksualitet endres.

Det jeg tenker er at din far må minnes på eller få hjelp til å forstå at det er noen former for fysisk kontakt eller berøring som du ikke synes er greit (men som kanskje opplevdes helt i orden før).  Jeg foreslår at du snakker med helsesøster på skolen din om hvordan du skal få fortalt din far at du ikke liker at han tar deg på rumpa.  Du trenger ikke spørre din far om han er pedofil, emn du kan be om hjelp til å snakke med ham om at du blir mobbet på skolen fordi andre har sett ham ta deg på rumpa. De aller fleste fedre vil forstå det og slutte med det.  Jeg tror det er nødvendig at du snakker litt om dette med noen, selv om du synes det er vanskelig. Det er fordi jeg tror at din far ikke forstår at han gjør noe som du føler er feil. Det kan bety at han vil fortsette med det, uten å forstå at det kjennes feil for deg, noe som igjen  kan føre til at du fortsatt blir mobbet.  

Mitt poeng er, for å gjøre dette litt mer forståelig, at din far ikke vet at han gjør noe galt når han tar deg på rumpa. Det trenger han hjelp med å forstå. Den som ikke vet at han gjør noe galt forandrer heller ikke oppførselen sin.  

Tenk litt på hvem du stoler av voksne rundt deg som kan hjelpe deg. Jeg foreslo helsesøster, men kanskje det er andre?  Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 gratis og anonymt, og få råd og hjelp med dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie