Hopp til hovedinnholdet

observert masse blåmerker på småsøsknene mine- på ermene og ellers på kroppen

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det går an ¨å bli adoptert bort hvis jeg vil det, jeg er jo myndig og bestemmer selv, gjelder dette adopsjon også? Jeg har en far som bor i nord- norge og som ikke bryr seg og som ikke gidder heller. Har en mor som har mine to søsken på 5 og 6 år som jeg også ønsker å få adoptert bort- fordi mamma bryr seg ikke om dem og hun drikker mye og truer dem mye osv. Hu sa til hu minste på 5 at hvis hun ikke slutter å gråte så klipper hun opp smokken hennes og smokken er det kjæreste hun har. Det skjærer laaaangt inni søster-hjertet mitt at hun sier sånt, jeg kunne ALDRI ha funnet på å sagt noe sånt til mine barn/søsken. De er som barna mine (seriøst) De betyr ALT for meg!! Jeg har også observert masse blåmerker på dem- på ermene og ellers på kroppen. Det er greit hvis de faller og sånt, det gjør barn, men her snakker vi store røde, blå, gule, lilla blåmerker og da snakker vi store! Det bekymrer meg veldig, har mere på hjertet, men har ikke nok tegn igjen....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver ikke noe om hvem det er du tenker skal adoptere deg. Reglene sier at det dersom du skal adopteres må det søkes til BUF etat. Den som skal adoptere deg må være gift, registrert partner eller samboer med barnets forelder for å kunne søke om stebarnsadopsjon. Stebarn over 18 år kan søkes stebarnadoptert, men praksis er generelt streng. Hver søknad om adopsjon vil gjennomgå en konkret vurdering hos Bufetat, og det er ikke slik at voksne fritt kan inngå avtaler om stebarnadopsjon. Søker må fremme søknaden til Bufetats regionkontor. Biologiske foreldre har uttalerett også i disse sakene. Du kan lese mer om dette på BUFetat sin Internett side.

Når det gjelder dine søsken som du beskriver har store merker på kroppen som har mange farger, høres det svært bekymringsfullt ut. Det samme gjør din mors alkoholbruk og at hun truer dine søsken. Jeg synes du skal melde fra til barneverntjenesten i den kommunen dine søsken bor i. Det er skadelig å vokse opp med psykisk og fysisk vold, det må stoppes.

Du kan gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, det er gratis å ringe og du kan være anonym. Da kan vi hjelpe deg snakke med deg om hva du kan gjøre!

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Jeg vil melde fra til barnevernet, men hva skjer da?

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Jeg sliter skikkelig hjemme, og vil ikke bo hjemme lenger. Kan jeg, som ungdom, melde fra til barnevernet selv? Hva skje om jeg gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon