Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg gifte meg med en mann som ikke har oppholdstillatelse i Norge?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei , jeg er norsk og skal gifte meg med en marokansk man , han bor i norge men her ikke oppholdstatelse , jeg vet at det er ikke lov till oss gifte oss her , jeg lorer hvis vi kan gifte oss i svereg eller espania ?! hva slags documentation tringer vi ? takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at dere ikke kan gifte dere i Norge siden mannen ikke har oppholdstillatelse i Norge. Her er dokumentasjonen som kreves for å kunne gifte seg i Norge.

Dokumentasjonen som kreves i andre europeiske land som Sverige og Spania vil nok ligne på dokumentasjonen som kreves i Norge. Det vil nok være slik at han må gifte seg et sted der han har oppholdstillatelse, for eksempel i hjemlandet. Her står det litt om regler for å gifte seg i utlandet.

Dersom dere har tenkt å søke om familiegjenforening i Norge i etterkant, er det viktig å vite at det knytter seg noen regler også til dette. Det vil da være et krav om at du som referanseperson i Norge må oppfylle underholdskravet, det vil si at du må ha en jobb og tjene nok til mannens underhold. Her finner du regler om dette.

Situasjonen slik du beskriver den kan nok være litt vanskelig med tanke på at mannen ikke har oppholdstillatelse i Norge. Det kan være lurt å tenke igjennom hvor du ønsker å bo i framtida, og ha det med i tankene når du tar en avgjørelse. Lykke til.

 Vennlig hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for å gifte seg i utlandet

Par gifter seg

Ekteskap som er inngått i utlandet vil ikke være gyldig i Norge hvis:

  • En av partene ikke vil.
  • En av partene er under 18 år når de gifter seg.
  • Ekteskapet er inngått uten at begge parter var til stede under vigselen (stedfortrederekteskap og telefonekteskap).
  • En av partene allerede er gift.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap