Hopp til hovedinnholdet

Jeg har funnet ut at faren min er utro mot moren min for tredje gang.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har funnet ut at faren min er utro mot moren min for tredje gang. Den første gangen var da jeg var liten, den andre gangen var fra 2012 til høsten 2014 og nå skjer det igjen (han sluttet aldri med hun forrige). Jeg tok det opp med begge foreldrene min og han lovte at han ikke skulle gjøre det igjen. Jeg vet at jeg burde snakke med ham, men jeg orker bare ikke. Hver gang jeg prøver skjelver stemmen min og jeg begynner å få tårer i øynene og går ut av rommet. Jeg er så utrolig lei av all lyvingen og at man hele tiden må være den perfekte familien. Jeg har heller ingen venner og er for det meste alene. Jeg vil bort. Bort fra verdenen og bort fra alle problemer. Bort fra dette livet. Men samtidig er jeg så utrolig glad i moren min. Jeg vil ikke såre henne, men jeg vil virkelig ikke leve lenger. Jeg har funnet ut av en løsning: Jeg blir borte, han gifter seg med henne og de lever lykkelig i alle sine dager. Ingen kommer til å savne meg unntatt en, moren min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er utrolig leit å høre. Det er dessverre noen som ikke klarer å holde seg til en person om gangen. Det er forståelig at dette blir veldig vanskelig nå det dreier seg om ens egne foreldre. Det høres ut som at det værste for deg er løgnene og usannhetene. Det er ofte sånn at det ikke å ikke stole på foreldrene sine er det vanskeligste.

Det er også forståelig at du ikke orker å snakke med ham om dette. mange opplever at når det å snakke blir vanskelig er det en god løsning å skrive et brev. Der kan du si det du ønsker og få sagt det du skal på en god måte uten å bli overveldet i situasjonen. Det kan hende han undervurderer hvor mye dette skader deg.

Det er lett å forstå at du vil skåne moren din. Spørsmålet er hva vil skåne henne mest i lengden. Det bør jo kanskje være faren din som tar ansvar for å fortelle henne sannheten.

Dersom du skriver til faren din kan du jo foreslå/forlange at de tar kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der er de eksperter på å hjelpe par og familier å snakke sammen og løse konflikter.

Det er kanskje også godt for deg å snakke med noen utenforstående om situasjonen din. Noen du kan betro deg til. Det kan være godt å snakke med helsesøster, kontaktlærer eller rådgiver. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, og ofte har de også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog.

Håper dette kan være til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Utroskap i heimen"

Det begynner som regel med unnskyldninger fra ektemannen om mange tilfeldige møter med en bestemt kvinne eller i noen tilfeller en mann. Dette er i lengden meget forstyrrende for konen i bildet som ikke aner hvor eller hva ektemannen gjør på hele dagene.

Novellen er skrevet av Andrew

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie