Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir truet om og bli kastet ut hjemme fra ofte.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg blir truet om og bli kastet ut hjemme fra ofte. Idag hade jeg en stor krangel med familen min. Har en dag og finne et sted og sove. Har ingen venner er 19 år jobber 12 timer uken på kontrakt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at du har det så vanskelig hjemme. Det er ikke uvanlig at det er vanskelig å komme over ens med sine foreldre etterhvert som man blir eldre. Konflikter kan bli store. De fleste foreldre vil sette regler og grenser så lenge barna bor hjemme og de må betale.

Det er litt uklart hva du opplever du trenger hjelp med. Om det er for å vite hvordan du kan flytte hjemmefra finnes det noen råd. Går du på skole kan du søke på studielån og studentbolig. Dersom du går på skole for nære der du bor kan du søke på borteboer stipend, men du må ha attest fra fortrinnsvis psykolog. Du kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller evt. skolen din, der har de ofte psykolog. Du kan også ta kontakt med fastlegen din.

Vet ikke om dette var svar på det du lurte på, men håper dette var til nytte for deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie