Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene skal skilles, og hun har kommet over meldinger på morens telefon som tyder på at hun har vært sammen med en venn av familien som de alle kjenner. Hun håper det ikke er sånn, og er redd for å si noe om det siden det var hun som snoket på telefonen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! I fjor fikk storesøsteren min og jeg beskjed om at foreldrene våre skal skilles. De kranglet aldri og er fortsatt gode venner, så det er ikke noe problem med det. Det som nå er problemet, er at jeg kom over noen meldinger på moren min sin telefon, som var med en fyr. Jeg tror jeg vet hvem det er, og hvis det er han jeg tror det er, så er det en venn av familien som vi alle kjenner. Meldingene inneholdt samtaler om at han savnet henne og det virket nesten som de har møttes og vært sammen. Jeg er utrolig redd for at dette er sant, for jeg vil ikke at det skal skje! Jeg tør allikevel ikke å si noe, for det var jeg som snoket og det kan hende jeg har misforstått. Hva skal jeg gjøre? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette er ikke noen grei situasjon for deg. En skilsmisse er aldri lett for barn selv om det høres ut som om foreldrene dine gjør så godt de kan og fortsatt er gode venner. Det gjør det hele mye lettere for dere alle.

Det som bekymrer deg nå er meldingene du kom over på telefonen til mamma. Du skriver at du ikke kan si noe om dem siden det var du som snoket. Jeg er enig med deg i at man ikke skal snoke i andres meldinger. Likevel skjønner jeg at det kan skje. Det skjønner kanskje mammaen din også?

Mitt råd er at du snakker med mamma om det du har sett. Du kan beklage at du leste meldingene og samtidig forklare at det er vanskelig å ikke vite hva de betyr. Hvis du har misforstått noe, så er det fint å få det oppklart. Hvis mammaen din har vært sammen med familievennen, så er det viktig for deg å få vite hvordan dette er nå og hva som skal skje framover.

Lykke til, håper det ordner seg!

Hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie