Hei, jeg er en jente på snart 14 år. Foreldrene mine er så utrolig strenge at ikke vet hva jeg skal gjøre. Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Hei, jeg er en jente på snart 14 år. Foreldrene mine er så utrolig strenge at ikke vet hva jeg skal gjøre.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på snart 14 år. Foreldrene mine er så utrolig strenge at ikke vet hva jeg skal gjøre. I ukedagene legger de seg klokka 9 pga tidlig jobb og derfor må jeg også gjøre det og i helgene/ feriene forventer de at jeg legger meg klokka 11, jeg syntes dette er veldig tidlig og flere av vennene mine er ute til klokka 1-2 på nettene, og andre hvertfall til rundt 12 tida. Jeg sier det til foreldrene mine at de er alt for strenge osv men de bryr seg ikke. En gang sov venninna mi over så hadde vi glemt noe hos henne og klokka var rundt halv 9 og vi spurte om vi kunne sykle bort å hente det, da sa foreldrene mine "dere skal ut å treffe gutter dere" og sa vi ikke fikk lov. Dette har de sagt flere ganger og jeg begynner å bli lei. Når jeg sitter på mobilen om kvelden på snap ser jeg mange legger ut at de er ute og har det gøy. Hvordan kan jeg få foreldrene mine til å bli mindre strenge?

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer