Hopp til hovedinnholdet

jeg har en liten krangel med familien om leggetider, siden jeg og Søstra mi på 13 år må legge oss samtidig (Kl 22 på hverdager, og Kl 01 i helgene). Jeg syntes at dette er veldig urettferdig siden jeg er 2 år eldre. .

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en liten krangel med familien om leggetider, siden jeg og Søstra mi på 13 år må legge oss samtidig (Kl 22 på hverdager, og Kl 01 i helgene). Jeg syntes at dette er veldig urettferdig siden jeg er 2 år eldre. Hva bør jeg gjøre? Mvh Gutt 15år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no!
Jeg skjønner du synes at du bør få være oppe litt lengre enn søsteren din som er 2 år yngre enn deg, og en halvtime i ukedagene bør du kanskje kunne forhandle deg fram til. Selv om jeg tenker at å legge seg 22.30  er i seneste laget når du skal på skolen dagen etter. Kl 01 i helgene tenker jeg må være passe for i alle fall deg , og kanskje litt sent for søsteren din på 13, så her er dine foreldre rause.

Du må prøve å snakke med dine foreldre og argumentere godt for dine meninger. Men i diskusjoner og  forhandlinger, er det alltid slik at det er lurt å komme fram til kompromiss som både du og foreldrene dine kan akseptere.

Jeg legger ved en artikkel det kan være nyttig for deg å lese!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie