Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg fortelle mamma at vi har sex?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år som er sammen med en 21-åring. Vi har vært sammen i 3 måneder og har regelmessig sex. Forholdet vet mamma og pappa om og de er ok med det, men da jeg fortalte mamma om han så spurte hun ikke om hele den sex-delen, så vi har liksom ikke pratet om det. Etter det har jeg startet på minipiller og trives med det. Jeg lurte på om jeg skal si til mamma at jeg går på pillene og at jeg ikke er jomfru lenger? Kan hun nekte meg å være hos han da? Hun har for mange år siden nevnt at hun er imot abort og angrepiller og p-piller på grunn av religiøs overbevisning. Hva gjør jeg? Hilsen Jente på 16

SVAR

Besvart 09.05.2018 13:14:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva er seksuell lavalder?

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de er klare for det.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle