Hopp til hovedinnholdet

Moren min har gått inn på meg og kjæresten flere ganger

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei, gutt 16 her. jeg og kjæresten har blitt gått inn på av moren min fler ganger enn jeg kan telle. moren min blir like sur hver gang. det skjedde i dag og nå sier hun at vi må ha døren åpen og at kjæresten min må sove nede om natten. tingen er at det å ikke sove sammen både med og uten sex er noe vi omtrent ikke håndterer. forstår moren min godt, men når hun lister seg opp trappa og slår opp døra for å skremme oss, kan hun egentlig være sur? vi kunne ikke vite at hun var hjemme engang, fordi hun hadde prøvd å ikke bli hørt. det jeg lurer på er hvor jeg skal ta det herfra. har jeg rett til å være sur selv over at moren min alltid bare går rett inn uten forvarsel? og kan jeg nekte henne i å splitte oss på den måten etter det som har skjedd?

Besvart 30.05.2018 17:04
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Jeg forstår at det ikke er noe gøy at moren din går inn på deg og kjæresten din, og at du ønsker kjæresten din der. Når det er sagt er det slik at moren din har ansvar for deg og bestemmer hvem som kan være der i sitt eget hus. Du er 16 år og over den seksuelle lavalder. Allikevel synes en del foreldre det er for tidlig å la kjærester overnatte også videre. I følge Barneloven skal foreldre etter barnet har fylt 12 år legge stor vekt på hva barnet mener i alle saker som angår dem. Dette er jo en slik sak. Jeg foreslår at du setter deg ned med moren din og tar en ordentlig samtale om dette. Prøv å være åpen for hennes bekymringer og prøv å lytte til hverandre. Du kan også legge fram hvordan du ønsker å ha det og hva som kan fungere for moren din. Mye mulig må dere inngå et kompromiss som begge parter kan leve med. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex