Hopp til hovedinnholdet

Har tatt alle konfimargjonspengene fra søster. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har stjelt penger fra søstra mi..hun er 2 år mindre enn meg og har hatt konfirmasjon.. jeg fikk en trang til å ta alle pengene hennes og nå blir løgnen bare større og større..mamma sier hun skal finne ut hvem det er..Og det er meg..Men jeg vet ikke hva som gikk av meg.. Hva skal jeg gjøre? Mvh en jente som er redd for å bli sendt vekk og familie aldri vil snakke til igjen..hvis hun forteller sanheten

Besvart 15.07.2018 09:57
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit, det må du få ordnet opp i.  
Hva med å først snakke  med den i familien du føler du har best kontakt med. Forklar på en ærlig måte hva du har gjort, og hvorfor. Har du pengene gir du de tilbake til søsteren din.
Du må selv ta ansvar for dine handlinger. Du blir juridisk regnet som voksen i den forstand at du kan bli straffet dersom du blir anmeldt. 
Etter en handling som du har utført er det ikke uvanlig at en i lang tid ikke får ha noe ansvar for penger eller andre verdisaker.
Jeg tolker det at du skriver til oss at du angrer, men ikke helt vet hvordan du skal finne løsningen på problemet. 
Nå må du være ærlig mot din søster.
Ofte sliter den skyldige mest med å tilgi seg selv for det en har gjort.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det normalt å lyve?

Velger du løgn fremfor sannhet noen ganger, og hvorfor blir det slik? Samvittigheten vår reagerer når vi lyver, men hvis det blir en vane å lyve, slutter samvittigheten etterhvert å virke så go...

Gå til vote

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomi