Hopp til hovedinnholdet

Jeg er livredd for at mamma skal bi sint fordi jeg hat ødelagt PCn.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Mamma var så snill og lånte meg en av de 2 jobbpc'ene hennes. Selvfølgelig greide jeg å ødelegge den, jeg tror jeg knuste den på siden. Mamma er sjef og fikk disse pc'ene gratis, men må hun betale noe nå dersom den er ødelagt eller får hun bare ny??? Jeg er så liveredd for å si det, hun ble kjempemaur på meg når jeg knuste min egen mobil og den betalte jeg for selv! Jeg vurderer ganske sterkt å gå å bytte skjerm et sted men har 0 kroner og innen jeg får penger har hun sikkert oppdaget det. Jeg er liveredd, hun kommer så sykt til å kjefte på meg!!!!! Hva skal jeg gjøre?!!!???

Besvart 19.08.2018 11:47
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er redd om du har tanker om at mamma kommer til å bli veldig sint om hun får vite at du ved et uhell har ødelagt PCen. Og jeg forstår at du synes det er ubehagelig å bli kjeftet på.

Men hvorfor er du så redd? Gjør hun mer enn å bare kjefte? Kan du forberede deg litt før du snakker med henne, slik at du vet hva du skal si og gjøre om hun begynner å kjefte?

Det kan også hjelpe å tenke på at noen kjefter når de blir sinte, men roer seg etter en stund, de bare er slik. Det har ikke så mye med deg å gjøre og det kan få deg til å bli mindre redd når andre skriker og kjefter. 

Et tips kan være å innlede samtalen med at du skal fortelle henne noe, men er redd for at hun skal bli sint og lei seg. Da kan hun få forberedt seg og kanskje roet seg litt før du forteller resten.

Ta gjerne denne samtalen når dere kjører bil. Da er det mindre sannsynlighet for at hun bli veldig sint, fordi hun må konsentrere seg om å kjøre bil. Dessuten slipper du å se henne inn i øynene. 

Hvis du synes at forholdet til mamma er vanskelig og det ikke er så lett å ta opp vanskelige temaer, anbefaler jeg deg å snakke med noen andre voksne om dette. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie