Hopp til hovedinnholdet

Mamma blir sint for det meste. Vi krangler mye. Hva kan jeg gjøre? Hjelp.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og mamma krangler og veldig mye, og hun blir sint for nesten alt. Når hun blir sint så sier hun alltid at hun ikke vil se meg, og at jeg må gå på rommet mitt eller ut. Hun er verdens aller beste mamma når Hun ikke er så sint og jeg er fryktelig glad i henne, men hver gang det skjer en liten ting, så blir hun veldig sint. Jeg vet at vi er veldig uenige om ting og jeg tror det er derfor vi krangler, Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre... vær så snill å hjelp meg, og svar fort!

Besvart 20.08.2018 11:12
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit. Har du en pappa du kan snakke med om problemet ? Hvis ikke kan du forklare dette for helsesøster å skolen du går. Sammen kan dere finne en løsning som gjør at du og mamma kan snakke sammen. 
Vi bruker å bli enige om hva som er best for dere. Mamma får en telefon eller brev fra helsesøster med tid til felles samtale. 
Er konflikten stor kan det være nødvendig å henvise videre til familievernkontoret eller andre som kan hjelpe dere. 
Vil du snakke med noen anonymt kan du kontakte:Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie