Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker søskenbarnet mitt, er det noe galt med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei dette kommer til å høres sjukt ut men, jeg liker veldig godt søskenbarnet mitt litt mer enn det jeg skal. Det blir bare verre han er 22 år gammel og jeg er 13,vet at det ikke kan skje noe mellom oss men eg tenke forsatt på det. Har tenkt og fantasert seksuelle tanker også, er det noe alvorlig galt med meg?

Besvart 26.09.2018 10:58
 

Svar
Hei!

Så flott at du skriver til oss i ung.no når du lurer på noe! Noen ganger så får vi følelser for mennesker vi tenker at vi ikke burde ha følelser for, men det er det absolutt ikke noe galt med!

Du skriver at du liker din 22 år gamle fetter litt mer enn hva du burde og det ikke kan skje noe mellom dere, men at du likevel tenker på han og har hatt seksuelle fantasier. I ungdomsårene så skjer det mye med kroppen vår og vi gjennomgår en kjempe stor utvikling både en fysisk og mental som noen ganger resulterer i at vi tenker og gjør ting vi ikke helt kan forklare. Kanskje dette bare er en del av at du utvikler deg og at følelsene dine føler seg tiltrukket til noe nytt og voksent? Kanskje du synes at søskenbarnet ditt er veldig hyggelig å være sammen med og at han får deg til le og kose deg? Du kan for eksempel spørre deg selv, hvorfor det er mer rart å føle seg tiltrukket til en person som får deg til å føle deg bra, bare fordi det er fetteren din? Vi er skrudd sammen på en slik måte at det er alltid koselig å føle seg bra og at vi ofte blir tiltrukket til mennesker som får oss til å føle oss bra. Det er så klart forståelig at familie kan spille en rolle i dette og at han for deg kanskje ikke er hvem som helst, men at han er fetteren din. Selvom det kanskje føles litt rart for deg, så er det absolutt ikke noe som er alvorlig galt, det er rett og slett en naturlig response når du finner noen attraktiv.

Dersom du synes at det er litt rart å like søskenbarnet ditt, så kan det være en ide å snakke med noen. Det kan enten være noen du stoler på som en nær venn, eller noen på skolen eller i lokal området som har taushetsplikt. Kanskje å få snakket om det hjelper med å sortere tankene dine?

Det ligger ved noen artikler som du kan ta en titt på for noen ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie