Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli sammen med sønnen til søskenbarnet mitt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13-år som lurer på 2 ting. Først jeg er litt forelsket i en i slekta mi, han er sønn til søskenbarnet mitt og like gammel som meg. Kan vi bli sammen eller er de rart? Vist det går an hvordan fortelle familien det? Nummer 2: Først vil jeg bare si at et av søskenbarnene mine er positiv til dette. Jeg lurer på om jeg kan vere sammen med sønn til kona til søskenbarnet mitt (altså ikkje slekt biologisk sett, søskenbarnet mitt og mammaen til han jeg snakker om gifta seg for ikke så lenge siden). Liker vel egentlig han best og har gjort det en stund. Er det naturligt eller vil det bli sett på som rart? Håper på svar fort

Besvart 28.10.2018 23:46
 

Svar
Hei

Det er ikke ulovlig å bli sammen med sønnen til søskenbarnet sitt. Samtidig må man jo selv vurdere hvordan det vil påvirke i fremtiden. Kanskje du rett og slett skal prate litt med den nærmeste familien din om det, eller eventuelt ta det opp med helsesøster eller en annen voksen person du stoler på. I usikre situasjoner syntes jeg det er fint å prate med noen man stoler på, slik at man kan diskutere hva et eventuelt forhold innebærer. 

Mange kan syntes det er krevende å være sammen med noen i nær familie, fordi rollene blir litt ulike. Men, det er til syvende og sist noe man må føle på selv. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie