Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt voldatt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år,har har blitt vlodtatt for 5 måneder siden av en som va kompis av meg. Jeg turte ikke å si noe til mamma. Denna gutten har vlodtatt to av venninne mine også, detta har blitt en stor sak siden den ene venninnen min sa detta til helsesøsta på skola. Så ringte politie mora mi og sa dette og mamma vise ikke noe om detta fordi jeg Turte ikke å si noe, mamma va i shokk og hun sa til politie dette må være en feil å det va det ikke men jeg hadde ikke sakt noe, å jeg er i fosterfamilie hos min bestemor som jeg kaller (Mamma) siden jeg har bodd hos henne siden jeg va liten. Å nå er jeg redd for at barneverne fjerne meg fra (Mamma) kan dem gjøre det ?

Besvart 15.12.2018 17:25
 

Svar
Hei jente 14 år,

Så forferdelig å høre at du har blitt voldtatt. For å svare på det siste først; at du har blitt voldtatt kommer ikke til å gjøre at noen skal fjerne deg fra mammen/bestemoren din, så det må du ikke være redd for. Når det er sagt så håper jeg virkelig at du også snakker med noen om at du ble voldtatt. Kanskje blir det lettere for dere venninner om dere står i det sammen? Å oppleve noe slikt uten å snakke med noen om det kan være veldig uheldig og få konsekvenser for deg i fremtiden. Derfor håper jeg at du også kan snakke om dette med helsesøsteren din, og også din bestemor/mamma. Din venninne trenger kanskje også støtte etter at politiet er kommet inn i bildet?

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

- Jeg vil melde fra til barnevernet, men hva skjer da?

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Jeg sliter skikkelig hjemme, og vil ikke bo hjemme lenger. Kan jeg, som ungdom, melde fra til barnevernet selv? Hva skje om jeg gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern