Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i søskenbarnet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i søskenbarnet mitt. Har lest mye om andre som er det her på ung.no. Har sett deres svar. Jeg ser at dere synes de bare bør holde seg som venner. det er jo sikkert smart så vi ikke dummer oss ut hvis det går over kjapt igjen. Men jeg vil være sammen med han. Jeg har vært forelsket i søskenbarnet mitt lenge nå, han er bare så søt. Øynene hans er brune og søte. Han er kjempe snill og har fin stemme og latter. Jeg aner virkelig ikke om han liker meg. Siden det ikke akkurat er vanlig i Norge så ser jeg for meg at han ikke er interessert. Jeg kan ikke akkurat flørte med han heller. Jeg tenker at jeg skal bare snappe med han osv også se hvordan det går. Tror det er den rette måten.

Besvart 08.01.2019 09:38
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Du har helt rett i at det ikke er normalt i Norge å være sammen eller gifte seg med søskenbarnet sitt, men det er likevel ikke ulovlig. Om begge parter ønsker å ha et forhold med hverandre, er det derfor mulig. Det er derimot stor sannsynlighet for at dette vil skape konfrontasjoner og debatter innad både familie og blant venner og bekjente. 

Jeg vil anbefale deg å avvente med å konfrontere søskenbarnet ditt om dette, frem til du er helt sikker på at følelsene ikke bare er midlertidige. Det er helt normalt å ha et "crush" på noen man kjenner, men disse følelsene vil forsvinne med tiden. Det er nok derfor en god ide å kun snappe som normalt med ham inntil videre. 

Det kan også være en ide å snakke med helsesøster om følelsene dine. H*n kan komme med gode råd til hva du kan gjøre videre, samtidig som at h*n har taushetsplikt. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie