Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror mamma er utro. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg tror mamma er utro. Ho satt og chattet med en fyr på melding og da jeg spurte hva det var sa hun at jeg ikke hadde noe med det. Jeg prøvde å lese og hun ble bare sur. Jeg så at de hadde snakket kjempe mye, veldig lenge. Hun snakker ikke like mye med pappa fordi hun alltid er på mobilen og chatter. Hva skal jeg gjøre?:(

Besvart 11.02.2019 21:29
 

Svar
Hei du!

Jeg forstår godt at dette er en vanskelig situasjon for deg og at du får mange vonde tanker nå. Du har sett mamma chatte med en fyr på melding. For deg så det ut som om de hadde snakket mye sammen. Dette gjør dg bekymret.

Mitt råd er at du tar sjansen på å snakke med mamma om saken. Gjør det på en skikkelig måte, si at du må snakke med henne om noe som er viktig. Så kan du sørge for at hun setter av tid og at dere ikke blir forstyrret. 

Du kan si til mamma at du har tenkt mye på det du så, og at du trenger noen svar for å bli rolig. Det kan godt hende at din mamma vil forstå dette. Du kan også sette ord på hvordan du opplever forholdet mellom foreldrene dine. Hvis det kjennes helt umulig ut å snakke med mamma om dette, så kan du skrive det i et brev, melding eller mail. Prøv å formulere deg på en vennlig måte, sett ord på hvordan det kjennes for deg å gå med disse tankene og be om at hun svarer deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie