Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine nekte meg å reise på konsert?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kan foreldrene dine si at du ikke får lovt å ta ut litt penger av banken til din største drøm, siden jeg har noe jæææævlig lyst å gå på nicki minaj konsert i Oslo 3.mars og pappa sier det er ok og at jeg kan få det som bursdag og julegave mens mamma sier det ikke komme er til å skje uten at hun har en grunn og så sier jeg jeg komme ikke til å bo med deg lengre hvis jeg ikke for dra på konserten og da bare svarer hun ikke eller himler med øynene som om at det er noe hun bestemmer og hun vett hvor viktig det er for meg og dra på den konserten ettersom jeg har sagt jeg har lyst å dra på den konserten i minst 4år og sørstaten mon fikk dra på konsert i Oslo da hun bare var 12 og når jeg ble 13 da spurte jeg om jeg kunne gå på justin Bieber konsert og det fikk jeg tross alt som det var i Stavanger hvor jeg bor men jeg måtte likavel betale selv og da sa jeg til henne at hun skylder meg en konsert siden jeg har alltid betalt det selv og da bare himler hun med øynene igjen og jeg er så sykt lei

Besvart 25.02.2019 11:01
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du vil på konsert. Ut fra det du forteller er det ikke rart at du syns det er urettferdig når søsteren din fikk lov, men du får det ikke.

En konsert i Oslo innebærer at du må være der en tid før, og en tid etter konserten. Det er nok den tiden moren din er redd for. Du er langt unna hjemme, og kan derfor ikke bare ringe og bli hentet, hvis det skjer noe du ikke liker.

Er det mulig for deg å trygge moren din? Har du slektninger eller familievenner som bor i Oslo, som du kan overnatte hos, eller ringe til hvis du trenger det?

Dette bør du tenke i gjennom og deretter legge frem en helhetlig plan for moren din, så hun opplever at du har tenkt og reflektert rundt reisen du ønsker deg. 

Siden du er 13 år, kan moren din nekte deg å reise. Når du blir 18 år, kan hun ikke nekte deg det. 

Legger ved noen artikler du bør se på. 

Masse lykke til :-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie