Hopp til hovedinnholdet

Noen ganger redd for foreldrene. Blir noen ganger kastet ut hjemmefra

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 13 år og har det ikke så bra hjemme. Akkurat nå er jeg hos en venn fordi moren min prøvde å nekte meg å gå ut. jeg hadde en avtale med faren min at etter vi hadde øvd til en prøven så etterpå kunne jeg gå ut. Så jeg var akkurat på vei ut døren.Da var mamma der og nektet meg å gå ut og hun gadd ikke en gang å høre på meg en gang, hun sa at hun skulle følge etter meg og nå gruer jeg meg til å komme hjem. Etterpå så så gikk jeg ut og hun følgte etter meg, jeg måtte liksom løpe alt jeg kunne, jeg kom meg til venninna mi. Men hoved problemet er at jeg egentlig er redd får å gå hjem. Hjemme hos meg er det også en stor forskjell behandling eksempel: hvis jeg ikke har tatt ut av oppvaskmaskinen blir de helt gale men hvis broren min glemmer det sier de bare ta det en annen gang. Jeg blir ofte kastet ut hjemmefra (ofte veldig sent på kvelden) Jeg er jo veldig glad i foreldrene mine men jeg er litt redd for dem av og til.

Besvart 19.02.2019 16:17
 

Svar
Hei

Først har jeg lyst til å si at det er veldig ugreit at du ofte blir kastet ut hjemmefra, også sent på kvelden.

Det virker som om foreldrene dine ikke er helt enige om regler hjemme. Kanskje er det rett og slett slik at de trenger hjelp fra noen utenfra til å få til å snakke greit sammen i familien.

Jeg vil råde deg til å snakke med noen voksne om disse problemene, kanskje helsesykepleier på skolen eller en lærer. Så kan de kanskje hjelpe dere å få kontakt med noen som kan hjelpe. Jeg legger ved en link til en artikkel om dette.

www.ung.no/problhjemme/3586__Jeg_krangler_mye_med_mamma%2C_hva_skal_jeg_gj%C3%B8re.html

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie