Hopp til hovedinnholdet

Mamma har fått ny kjæreste. Vi skal snart flytte to timer for å bo med han.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, mamma har fått ny kjæreste! Pappa døde for cirka et år og 4 måneder og de ble sammen for 6 måneder cirka. Han er egt ganske snill, men nå skal vi snart flytte to timer for å bo med han og datteren og de skal gifte seg om 5 måneder! Jeg har prøvd og snakke med mamma om hun kan gjøre det slutt men sa bare sier hun at jeg må slutte å være så egoistisk, har også hørt et par ganger at de har sex! Han har også baksnakket tantene mine og venninna mi. PS: det var venninna mi som hørte det! Hun liker ham ikke lenger, en gang hadde hun migrene og når mamma prøvde å hjelpe hun, sa han at hun måtte komme ned og spise dessert istedenfor. Hun ble selvfølgelig med han ned istedenfor å hjelpe hun! Hun drikker mer og blir oftere irritert på meg. En gang fikk hun et raseriutbrudd fordi han hadde sagt at jeg hadde gjort noe jeg ikke hadde gjort. Jeg har egt bare lyst til å blir tatt av barneværnet, slik at jeg ikke trenger å bo med dem. Vær så snill og hjelp meg vekk fra dem! Mvh en desperat jente!

Besvart 10.03.2019 19:42
 

Svar
Hei

Jeg forstår deg veldig godt i denne situasjonen, og at du føler at du helst bare vil vekk fra dem.

Det kan høres ut som det går "litt fort i svingene" i mammas nye liv. Det er ikke lenge siden du mistet faren din og du trenger ro til å bearbeide sorgen og komme tilbake til hverdagen. Tankene du har er helt forståelige, og det er flott at du har prøvd å prate med moren din. Jeg er lei for at du ikke har blitt tatt alvorlig av moren din rundt dette.

Foreldre har en tendens til å glemme at barn trenger tid på å tilpasse seg et nytt liv når slike store familiehendelser oppstår. Da tenker de mye på seg selv og sitt nye liv, de glemmer å ta hensyn til barna i like stor grad.

Så lenge du har pratet med moren din uten at det har fungert, må du prate med en annen voksen om dette. Sammen kan dere prate med moren din. Du kan selv kontakte barnevernet om du ønsker det, men jeg vil råde deg til å prøve og prate med helsesykepleier på skolen først. Vis gjerne dette som du har skrevet til oss. Helsesykepleier kan hjelpe deg med å få moren din til å forstå deg og dine følelser. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie