Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker ikke å ha samvær med pappa men ønsker kontakt med familien

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Gjennom hele livet mitt har faren min vært ganske fraværende i hverdagen min osv. Vi har hatt en del problemer og sånn med tanke på at foreldrene mine skilte seg for fem år siden. Helt fra da jeg gikk på barneskolen var han aldri med på noen skoleavslutninger og sånne ting. Nå går jeg i 9. og skal konfirmeres... Nylig hadde jeg en telefonsamtale med ham ettersom jeg har bestemt meg for å ikke ha samvær, da ba han meg om å ta et valg. Han ba meg ganske enkelt om å svare "ja" eller "nei" på om jeg vil være en del av hans side av familien, noe jeg selvfølgelig vil, men han mener da at jeg må gjøre en innsats for å være det. Men jeg føler at jeg gjør det som er best for meg ved å ikke ha samvær, noe jeg kommer til å fortsette med. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil være en del av min far sin side av familien, men jeg vil ikke ha samvær...

Besvart 15.03.2019 11:19
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt. Jeg skjønner at dette ikke er en enkel situasjon for deg. Det høres ut som at du har kommet frem til en avgjørelse som er viktig men ikke har vært enkel, nemlig at du ikke ønsker samvær med din far. Du skriver noe om grunnene til at det er slik.

Nå skal du konfirmeres snart og i den forbindelse har dere hatt noe kontakt. Det virker som han har lurt på hva du ønsker i forhold til kontakt, om du ønsker å ha kontakt med han og familien. Du sier at du vil holde kontakten men ikke ha samvær. Du skriver ikke noe om hvordan din far forholder seg til dette ønsket, er det noe du har fortalt til han? Kan dere snakke litt om hvordan det skal se ut? Hvordan skal dere treffes og hvor ofte? Skal du feks. komme i familiebursdager o.l eller vil du avtale møter ved andre anledninger? Prøv å se om dere kan komme frem til en løsning som blir bra for deg.

Dette er et sårt tema og trolig ligger det mange følelser i det at dere ikke har samvær lengre. Det har sikkert vært vanskelig for deg og han vil også sitte med sine følelser over hvordan dette er for han. Det er likevel sånn at han må sette til side sine følelser for å imøtekomme deg på det du ønsker. Din mening om dette er betydelig og viktig.

Dersom dere ønsker råd og veiledning om dette kan dere kontakte nærmeste familievernkontor. Der jobber det terapeuter som jobber med samvær og forholdet mellom foreldre og barn. De vil kunne hjelpe til å finne gode løsninger. Jeg legger ved en link der du kan søke opp nærmeste Familievernkontor.

Håper dette svaret kan hjelpe deg noe på veien.

Ønsker deg lykke til!

www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie