Hopp til hovedinnholdet

Jente 13år! Jeg føler at familien liker søsteren min bedre enn meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Føler at familien min liker søsteren min bedre enn meg, at de syns at hun gjør det mye bedre på skolen og at de syns jeg ikke prøver engang og at hun gjør alt så mye bedre enn meg. Jeg prøver så godt jeg kan, men føler fortsatt at jeg skuffer de. Når de sier at jeg må prøve litt hardere så blir jeg litt lei meg, noen ganger blir det for mye med trening og skole og alt egentlig. Har snakket med de om at jeg føler det sånn men de vil ikke høre og sier bare at det ikke er sant.......... Håper dere forstår hva jeg mener Jente 13

Besvart 09.04.2019 23:22
 

Svar
Hei!

Det må føles sårt og vondt å oppleve at familien din liker søsteren din bedre enn deg. Foreldrene dine sier at det ikke er sant, men du føler det likevel sånn.

Opplever du at foreldrene dine generelt har høye krav til dere når det gjelder karakterer og prestasjoner på andre arenaer?

Om de har stort fokus på prestasjoner og karakterer, glemmer de kanskje å gi deg oppmerksomhet og skryt for at du faktisk gjør så godt du kan. Det er bra nok. Kanskje er du selv fornøyd med resultater du får, og ønsker å bruke tid på andre ting? Ikke alle lærer like fort heller. Alle er forskjellig og ikke alt kan måles i karakterer.

Alle barn og unge trenger å få kjærlighet og bekreftelse på at de bra nok som de er, uavhengig av prestasjoner. 

Det er fint at du har snakket med dem om hvordan du føler det. De har likevel ikke skjønt helt hvordan du opplever det, og du opplever at de avviser deg. 

Kan du be om en samtale med dem når de har litt tid, hvor du prøver å være litt mer konkret på hva du mener? Spør om de er glad i deg, selv om du ikke får de karakterene de forventer? Si at du ikke føler det slik, og at du blir lei deg.

Kanskje trenger du også  å kutte ned på noen aktiviteter for å få litt mer tid og overskudd i hverdagen?

Du kan også snakke litt med helsesykepleier på skolen. Hun er vant til å snakke med barn og unge som har strevsomme tanker og bekymringer. Hun kan gi deg noen tips og råd som kan være nyttig, og som kan hjelpe foreldrene dine til bedre å forstå din opplevelse.

Jeg legger også ved noen artikler som du kan lese.

Håper svaret mitt blir til nytte for deg og ønsker deg lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie