Hopp til hovedinnholdet

Kona til pappa sendte meg en melding.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hej Jeg begynte å studere denne hösten og fikk pappa på besök en helge. Det var veldig trivelig da vi sjelden får så mye tid samen. Etter besöket fikk jeg en melding fra hans kone de har vert gift siden jeg var 12. Hun fortalte att hun viste att min pappa hadde gitt meg ytterligere en gave en den han hade fortalt henne om. Når jeg begynte studere sa hun att jeg ikke skule prate med pappa om noe var vanskelig da han ble lei seg og det var vanskelig for henne. Jeg lurer på om dere har noen råd till hvordan eller om jeg skall prate med henne. iblan undrer jeg om jeg kanskje feil tolker ting negativ. Pappa vet att hun tidligere har sag andre upasende ting men att jeg ikke skal bry meg så mye om det. samtidigt går det veldig in på meg og jeg blir skikkelig lei meg.

Besvart 15.05.2019 21:53
 

Svar
Hei jente 20 år!

Dette hørtes vanskelig ut. Det høres ut som at både du og kona hans tenker på din far og hvordan han har det. Jeg tenker først og fremst på deg her. DU skal kunne snakke med faren din om hvordan du har det.

Jeg opplever at du blir lei deg, og du sier at du kan tolke noen ting negativt av konen hans. Det er vanskelig å vite, men etter hva du skriver så sendte hun melding til deg ang noen ting faren din hadde selv valgt å gjøre da han var sammen med deg. 

Jeg tror det beste er å snakke med faren din om din og hans kones kommunikasjon til deg, og se om han har noen innspill. Kanskje han kan snakke med henne, om hvor grensene går og ikke?

Du kan også ta det opp med henne hvis du ønsker det. Det kan kanskje også forbedre situasjonen. Et forslag er at du forteller at du gjerne vil at dere skal ha en god relasjon, og at du respekterer henne og ønsker at de og du skal ha det bra. Si at det samtidig føles/oppleves vanskelig at hun sender meldinger som gjelder din far, og hva han velger å gjøre når han er med deg. Du kan også spørre henne; har du noen mulige svar/løsninger til hvordan du og hun kan snakke bedre sammen?

En mulighet kan også være at du sier som du skriver her, at du kanskje har feil tolket eller tatt noe negativt, og at du senere skal prøve å ta ting i beste mening, og ønsker at hun også gjør det når det gjelder deg.

Håper dette var til hjelp. Flere tips finner du i artikkelen under. Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie