Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått i veldig stor vekt på ett år, jeg hater kroppen min

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg har gått i veldig stor vekt på 1 år. Jeg hater kroppen min Min far og mor er skilt Jeg føler at vennene mine vil ha meg vekk. Jeg vil trene men får ikke motivasjon til det. Jeg og min far gjør aldri noe lenger i lag Jeg gjør det dårlig på skolen

Besvart 15.05.2019 22:37
 

Svar
Hei gutt 14 år!

Dette var mange vanskelige ting. Jeg forstår at det kan være tungt for deg når alt dette skjer på en gang. Ofte så henger ting sammen. En kan oppleve å gå opp i vekt når man har det tøft og slitsomt. Du er også i puberteten og det er store forandringer som skjer med kroppen da, så noe av det er nok også naturlig.

For det første; ikke vær så hard mot degselv. Du gjør så godt du kan og det er mer enn bra nok! 

Skilsmisse er tøft, og man kan også føle at når man har det vanskelig så vil ikke vennene være sammen med en. Ofte så er det ikke sånn. Når man har det vondt inni seg så kan det føles rart å være med de andre, og en vet ikke alltid hva en skal si eller gjøre. Pust ut og tenk at det er helt i orden at du bare er du. Venner er glade i en for den man er.

Jeg tror for at DU kan hjelpe DEGSELV i å få det bedre så bør du snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. At du syns det er vanskelig med skilsmissen, at du gjerne vil gjøre mer ting med faren din og at dere kanskje kan gjøre noe morsomt sammen.

En aktivitet gjør også at dere trener naturlig uten at det blir et ork. Når det gjelder motivasjon til trening så er det ofte utfordrende å gjøre dette alene. Hva med å melde seg på ett idrettslag som du liker, eller se om det er noen aktiviteter i nærområdet som kan passe for deg?

Når det gjelder vennene dine så kanskje du kan fortelle dem litt om hvordan du har det? Hvis de ikke er så gode venner så er det heller da kanskje bedre at du fokuserer tiden din på å finne andre venner?

Det er et stort steg at du skrev til oss her, så det er fint. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen, en lærer eller på helsestasjon for ungdom. Det er gratis og de har god erfaring med tingene du tenker på. 

Ønsker deg lykke til og husk at du er fin som du er! :)

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie