Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater stefaren min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hater stefaren min! Han kjefter og blander seg inn i alt! Jeg har vurdert å anmelde han for skriking, stykt språkbruk mot barn og vold! (Med vold mener jeg at han har dyttet oss, holdt oss hardt i armen!) Han skriker hele tiden å kaller meg å søsknene mine på 5 og 7 for drittunger! Mamma sier at hvis jeg vil ringe politiet og ødelegge familien på den måten så vær så god. Mamma og stefaren min har også planer om å flytte. Fire timer unna pappa.. Jeg må derfor bestemme hvor jeg skal bo.. Stefaren bryr seg ikke om meg! Han kjøper ting til broren og søstra mi og ikke meg. Han har ødelagt vennskapet til meg og min aller beste venninne. Han skrek og banna når hun sov hos meg så felt at hun ble kvalm og dro hjem! (Hun har innrømt alt til meg) Det var siste gangen hun overnattet hos meg! Nå har hun ikke vert hos meg når han var hjemme på 6 måneder ca.. Jeg vil flytte til pappa.... Hva skal jeg gjøre.... Jeg hater han! Jeg er glad i mamma men han påvirker mamma også... Faen ta han!

Besvart 13.05.2019 10:58
 

Svar
Hei!
  
Det høres ut som om du har en svært vanskelig hjemmesituasjon, det er fint at du kontakt med oss!    
 
Foreldre (og steforeldre) skal gi barn trygghet, passe på dem- gi omsorg slik at barna føler seg trygge, oppleve kjærlighet og støtte. Ikke alle foreldre får til dette.
 
Det er forbudt for foreldre å slå, skremme eller få barn til å følge seg dumme. Å si stygge ting eller overse deg er eksempler på krenkelser og psykisk vold. Du og søsknene dine skal ikke finne deg i dette! Det er riktig og viktig at dere får hjelp av noen andre. 
  
 
Det er viktig at du får snakket med noen voksne som kan hjelpe. Alarmtelefonen på telf 116111 for barn og unge er en telefontjeneste du kan ringe til dersom du har problemer hjemme - f.eks. omsorgssvikt, vold eller overgrep. De som jobber der er erfarne og flinke til å lytte og veilede barn og ungdom. Dette er helt gratis og du kan ringe dem hver ukedag mellom 15:00 og 08:00 og hele tiden i helgene.

Du bør også snakke med en lærer eller helsesykepleier tilknyttet skolen din for å fortelle hvordan du har det både hjemme og i skoletiden. De har taushetsplikt og kan sammen med deg vurdere hva som kan være riktig å gjøre videre.

Syns du det er vanskelig å snakke om hvordan du har det- så les gjerne opp innlegget ditt. 

Les også gjerne lenkene som ligger under.

Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei!

Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie