Hopp til hovedinnholdet

13-åring opplever at hun får mye kjeft og husarrest uten å forstå hvorfor

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hater moren min men samtidig ikke. Jeg vil ikke være hjemme med familien liker ikke den og mamma kjefter på meg hele den jævla tia og jeg holder ikke det ut gråter med en gang etter at jeg snur ryggen til hu. Hva ska jeg gjøre jeg holder ikke ut Hakke sagt det til noen unntatt veninna mi. Jeg får husarrest hele tiden for ingen grunn. Vær gang jeg overnatter hos venninna mi så sier mamma at jeg må kommer hjem da også s sjef må jeg men så sa hu at du er 13 år så du får velge når du vil kommer hjem men ikke seinere 21:00 så kommer jeg hjem da og da begynner hu og kjefte å rope på meg selvom hu sa jeg kunne, og veninna mi har bursdag på torsdag men bare pga mamma kan jeg ikke og jeg syntes at det er dårlig gjort. Og jeg fikk husarets resten av uka uten grund. Og kj min var nettop på ferie å kom hjem idag men får ikke lov og møte han fordi jeg har husarest å jeg syntes at jeg må få lov å leve livet mitt. Jeg hater søsknene mine og morra mi. Får kjeft av mamma hele tiden pga søknen

Besvart 15.05.2019 11:28
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår det slik at du og moren din virkelig har vansker med å snakke sammen på en slik måte at dere forstår hverandre og at dere har gått dere fast i et mønster med misforståelser, kjefting, krangel, sårhet og lengsel etter å ha det bedre sammen.Dere trenger hjelp til å snakke sammen på en annen måte og gi hverandre muligheten til å forstå hverandre bedre.

Du kan snakke med helsesjukepleier (helsesøster) på skolen. Forklar for henne/han hvordan du opplever å ha det og spør om hun/han kan snakke med moren din og med dere to sammen. Kan hende helsesjukepleier vet om andre som også kan være til hjelp.

Eller du kan kontakte familievernkontoret og be om at du og mor blir invitert dit til samtale. Der vil dere få snakke med en terapeut som er vant til å snakke med folk i alle aldre og hele familier, noen i familien eller en og en i familien om alle ulike type vansker som kan bli mellom oss i familien.

Eller du kan sjølvsagt invitere moren din til en prat. Prøv å si noe sånt som "Jeg har lyst til at vi skal snakke sammen. Jeg tror ingen av oss liker sånn som vi har det sammen nå. Kan vi forsøke å snakke sammen på en rolig måte der vi lytter til hverandre og ikke beskylder hverandre".

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

familieterapeuten

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie