Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år! Jeg er sjalu på fosterbarnet i familien og jeg sliter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg sliter med at vi har et fosterbarn. Jeg blir rett og slett sjalu og jeg over tenker veldig mye. Fosterbarnet har fått veldig mye oppmerksomhet fra foreldrene min og tantene mine. Jeg føler at jeg ikke passer inn i familien lenger og jeg føler at pappa og mamma er mer glad i fosterbarnet enn i meg. Når de eller fosterbarnet sier «glad i deg» til hverandre, så begyner jeg å hylgråte på badet. Jeg har sagt det til den ene broren min at jeg føler sånn og da sier han at jeg bare er velkommen til dem, men jeg føler akkurat sim det Jeg har gjort i 4 år. Jeg tørr ikke å si det til venner eller familiemedlemmer om at jeg virkelig sliter. Jeg blir sliten av å tenke på det. Jeg har sagt det til foreldrene mine at jeg er sjalu og at jeg føler at dere liker hu best, men det forandret egt ingen ting. Av og til lurer jeg på om familien min hadde hat det bedre enn meg. Jeg har det bra hjemme, men jeg sliter litt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.??

SVAR

Besvart 05.06.2019 19:20:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle