Hopp til hovedinnholdet

Pappa nekter meg å ha kontakt med mamma. Hva er mine rettigheter?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en mor som har munchausen syndrome. Pappa har hele livet holdt meg og broren min unna henne. Men flere ganger har hun fått tak i meg fordi vi bor i samme område. Når jeg og moren min har hatt litt kontakt og pappa har funnet ut av det får jeg veldig kjeft og må blokkere henne overalt. Men nå som jeg er 18 år fikk moren min tak i meg og vi har hatt det hyggelig på cafe. Jeg vet hun ikke er bra for meg, men jeg føler det er mer opp til meg nå om jeg vil snakke med henne i blant, ikke opp til pappa. Han fant ut om kontakten ved at vi har samme icloud og han fikk meldingene mellom oss og fulgte med på dem til han til slutt sa ifra og ikke ville snakke mer med meg på flere dager etter jeg har sagt unnskyld og at jeg forstår feilen min. Hva kan jeg gjøre for å bli venn med pappa igjen og hva er egentlig rettighetene mine når det gjelder kontakt med mamma? Takk for hjelp:)

Besvart 12.06.2019 12:43
 

Svar
Hei jente 18 år!

Det er spennende å lese det du skriver og ikke bare lett å svare. Det første jeg tenkte er at din far har stor grad av omsorg for deg. Han vil beskytte deg og din bror. Så kan jeg også godt forstå at du vil møte din mor. Hun er jo en del av livet ditt. Kanskje du ønsker å finne mer ut av hvem hun er? For de som vil lese om munchausen syndrom, følg lenke her.

Det høres ut som du står i et vanskelig valg. Hvis du har kontakt med din mor så blir din far kontrollerende og sint. Hvis du skal bli venner med far og vinne hans tillit, så må du holde deg unna din mor. Det blir ikke lett å velge da.

Som voksen, myndig person har du helt klart rett til å møte henne. Så blir jo spørsmålet om det er bra for deg å møte henne? Du skriver: "Jeg vet hun ikke er bra for meg". Når du skriver slik så er det nok gode grunner for det, tenker jeg.

Hvis du faktisk har lovet din far at du ikke skal ha kontakt med din mor, så må du holde det for at han skal stole på deg. Det kan nok ta noe tid før han vil "bli venn" med deg igjen.

Nå har jeg drøftet det du spør om uten å gi tydelig råd eller svar. Jeg håper det var nyttig for deg og kan være en hjelp for å velge.

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Når du er pårørende til en som er syk

Trist jente (colourbox.com)

Noen ganger kan foreldre være syke i kort eller lang tid. Andre ganger er det søsken som er syke. Da er du pårørende til den som er syk. Det kan være utfordrende, men det er støtte å få - også hvis foreldre ruser seg eller har psykiske helseproblemer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie