Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år, ønsker å flytte hjemmefra

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 16 år som ikke lenger ønsker å bo hjemme. Grunnen til dette er ett dårlig forhold til moren min, hvor jeg ikke blir hørt og ikke føler meg viktig. Jeg har tenkt på dette lenge, og å flytte ut er noe jeg har snakket om med vennene mine i over ett år nå. Foreldrene mine er skilte, og siden to av de nærmeste venninnene mine også har skilte foreldre, får jeg ofte høre om at de flytter til den andre forelderen eller at om de krangler med foreldrene så kan de bare flytte. Jeg har ikke kontakt med faren min lengre og kan derfor ikke gjøre det samme. Kranglene med moren min har i det siste bare blitt verre, og jeg blir sur og sier til henne at jeg ikke liker henne, noe jeg helt ærlig mener. Jeg har sakt at jeg ikke vil bo med henne, og at jeg vil å søke langt vekke til neste år. Men hver gang jeg ser henne, blir humøret mitt litt dårligere og eg føler meg lite verdt. Orker ikke å bo her lenger. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 22.06.2019 21:30:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Men hvis du føler deg nedfor over lang tid, er det viktig å ta tak i det. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
account_circle