Hopp til hovedinnholdet

Mamma liker ikke at jeg er ute, jeg er snart 18 år

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg blir 18 i januar, dvs jeg har vært 17 i 6mnd. men fortsatt føler jeg at mamma behandler meg som en 12-åring. jeg går nå vg2, og ifjor hadde jeg nesten ingen venner. det ordnet seg i år og jeg har mange superkjekke venner! det har bl.a medført noen kvelder ute sammen med dem. vi har feiret bursdagene dems feks. dette reagerer mamma dårlig på, hun lar meg sjeldent gå fordi hun ikke stoler på meg og liker ikke at jeg er ute lenge. hun sier også at hun ikke liker at jeg er med folk hun ikke kjenner, men da sier jeg at de kan komme til meg en dag så kan vi bli kjent og hun kan bli litt mer trygg på dem, men dette ønsker hun ikke. jeg føler hun gjør situasjonen veldig vanskelig og vrenger alt om. jeg er snart 18, får snart lappen og skal flytte ut om akk 1 år. jeg vet ikke hvordan mamma skal takle dette om hun ikke lar meg være ute i mer enn 2 timer pr mnd med venner? føler meg seriøst som en baby og har tatt det opp utallige ganger uten hell. tips?

Besvart 25.06.2019 23:20
 

Svar
Hei jente 17 år

Det er mange foreldre som synes at det er vanskelig å slippe "babyene" sine. Jeg tenker meg at moren din synes det er vanskelig. Hun kjenner kanskje også på et stort ansvar for deg.

Jeg er enig med deg, du må få være ute mer enn noen timer hver mnd. Jeg tror også at du gjør det helt riktig med å forsøke å snakke med mamma.

Mitt tips er å fortsette med å være med venner du kan ha det fint med, og lage deg et liv der ute. Samtidig må du fortsette å snakke med mamma. Selv om hun ikke ville at du skulle ta med vennene dine hjem så kan du fortelle mamma om vennene dine, så blir hun litt kjent med dem på den måten.

Når du snakker med mamma om dette så er mitt tips at du gjør det når dere har det rolig og ikke krangler. Du kan fortelle litt fra skolen og livet ditt, og fortelle om vennene dine. Så får vi håpe at mamma følger på.

Det er som jeg skrev vanskelig for mange foreldre at barna blir voksne, det er på en måte en ny fase. Mamma må selv finne måter å takle dette.

Lykke til:)

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie