Hopp til hovedinnholdet

Mamma er veldig streng

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 17 år som har en veldig streng mamma når det kommer til det sosiale og å dra ut om kveldene. Hun er veldig kontrollerende og sier at jeg må ha på snapmap når jeg er ute fordi hun skal vite hvor jeg er. Jeg blir 18 år i november, og føler jeg burde kunne bestemme selv hva jeg skal gjøre. Jeg har hatt utallige samtaler med mamma om dette, men føler ikke at jeg kommer noen vei. Pappa synes det jeg gjør er helt greit og mener at jeg skal få kunne bestemme litt selv. Men dette er hun helt uenig i, og mener at så lenge jeg bor i huset deres skal hun bestemme. Er det mulig å få litt juridisk støtte eller hjelpemidler når jeg blir 18, slik at jeg får rett på mer frihet? Har snakket med mange av vennene mine og ingen har foreldre som gjør det samme, og synes det mamma gjør er ganske drastisk.

SVAR

Besvart 19.09.2019 15:36:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle