Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg burde være hjemme lenger

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om jeg burde være hjemme lenger. Jeg føler at alle i familien særlige søsknene mine ikke er så glade i meg. De er noen ganger frekke, men også snille. Jeg føler rett og slett at jeg ikke passer inn i familien lenger. Jeg trenger tips på hva jeg skal gjøre. Håper dere svarer.

Besvart 13.10.2019 00:31
 

Svar
Hei jente 14 år!

Jeg leser at du føler at du kanskje ikke burde bo hjemme lenger, og at du føler at noen ganger så er ikke de i familien din glad i deg. Samtidig så er de snille også. 

Jeg er helt sikker på at de i familien din er glad i deg! Det er ikke alltid man er så gode på å vise det, og i blant når man lever oppå hverandre så kan det bli litt tett og mye, og da kan man oppføre seg mer dårlig enn man egentlig hadde ønsket. Det er ikke alle som er så gode på å vise det heller. Selv om du egentlig vet at de er glad i deg, innerst inne.

Jeg tror her er det viktig at du sier ifra. Hvis du føler at du ikke blir hørt, så er det flere som kan hjelpe deg. Legger en oversikt over hjelpetjenester under. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom eller en lærer. De kan også snakke med foreldrene dine for deg hvis du skulle ønske det.  

Jeg tenker også at du bør snakke med foreldrene dine om at søsknene dine er frekke mot deg iblant, og at du da blir lei deg. Fortell dem om hvordan du har det, og hvordan dere behandler hverandre hjemme.

Har du noen forslag til forbedring? Er det noe du kan gjøre? Er det noe de kan gjøre -  søsknene dine eller foreldrene dine?

Du er ikke den eneste som synes at det er litt utfordrende med familie iblant. Vi kan alle føle iblant at vi kanskje ikke passer inn, eller at de i familien er helt annerledes fra deg. Slik føler vi alle.

Det er også mye som skjer nå i puberteten, og da kan det hele føles litt overveldende ut. Har lagt ved artikkel om dette under som du kan lese.

Det som er fint med familie er at vi er forskjellige, og at vi da kan være gode mot hverandre og hjelpe hverandre, også på ting vi selv ikke er så gode på. 

Alt godt :)

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie