Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å slå barn?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Er det ulovlig å slå barn? Moren min slår meg og lille søsteren min ganske ofte. Jeg blir lei meg hver gang mamma slår søsteren min. Jeg kommer fra Thailand, og moren min er thai. I Thailand er det vanlig at foreldrene slår ungene sine. Jeg er halvt thai, og har budd i Norge i 3 år. Jeg har hatt det vanskelig siden første året jeg flyttet til Norge. Første året, var jeg mest opptatt av å få venner her, men jeg fikk ikke noen venner så jeg var ensom. 2. Året i Norge, selvskade jeg og stal pengar på en hotell. Jeg brukte en kniv og lagde merker på armen pga mamma. Tredje året ble jeg 14 år. Jeg drikker alkohol og røyker. Jeg gjør det pga mamma, sikkert. Jeg har sagt dette til kontakt læreren min, og dei prøver å hjelpe meg, men jeg vil ikke det. Jeg vil bare vere i fred. Selv om det ikke går så bra hjemme.

Besvart 09.10.2019 16:39
 

Svar
Hei

Ja det er ulovlig å slå barn i Norge. Det er straffbart og man kan komme i fengsel for å slå barn. Jeg skjønner at din mor har blitt oppdratt på dette viset, men det gjør ikke at hun har lov til å slå dere for det. Videre skriver du at du er ensom og har drevet med selvskading, har stjålet penger og drikker og røyker. Selv om du har sagt det til kontaktlæreren din så høres det ikke ut som om dere har fått så mye hjelp. Jeg hører at du ikke ønsker hjelp, men din lillesøster bør vel få en sjanse til å få hjelp? Kanskje det må til at du sier fra til barnevernet slik at de kan hjelpe din mor til å grensesette på en annen måte. Dersom din mor ikke klarer å forandre seg, er det mulig at noen barn må flytte til en annen familie men først og fremst prøver barnevernet å hjelpe familien til å få det bedre sammen. Du kan si til kontaktlæreren din at han må hjelpe deg å få kontakt med barnevernet og så kan dere ta det derfra. Håper du gjør det slik at du og din søster får hjelp.    


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie