Hopp til hovedinnholdet

Psykisk og fysisk vold fra mor

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år som har en ganske slem mor. Føler jeg hvertfall. Gjennom alle disse årene har hun hatt veldig Sån humørsvingninger. Hun kan bli så sur at hun truer med å slå meg og skriker Sån at naboene hører det. Når hun gjorde dette når jeg var liten kunne jeg ikke mer en å gå inn på rommet mitt å gråte. Men nå de siste årene har jeg begynt å snakke imot hun, sagt hva jeg mener. Men når jeg prøver å si imot blir hun bare mer sur på meg. En gang så dro hun meg i ørene opp trappen. Jeg har prøvd å si til hun at det er urettferdig at hun kan kalle meg alle de stygge tingene men jeg kan ikke en gang si min menig. Jeg gråter 1-2 ganger om dagen og vil helst ikke dra hjem etter skolen. De tingene hun har kalt meg er for.eks avskyelig, stygg, ekkel, feit osv. Hun sier ofte at hun får lov til å si alle disse tingene mens jeg får ikke lov. Det syns jeg er helt rart. Jeg trenger hjelp

SVAR

Besvart 19.10.2019 17:00:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Vold er forskjellige handlinger som kan skremme eller skade en annen person. Vi tenker ofte at vold først og fremst er fysiske handlinger, men vold kan også være psykisk.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle