Hopp til hovedinnholdet

Kan man adoptere et barn som har vært på asyl og sendt hjem?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente om er utrolig nysgjerrig rundt temaet adopsjon og lurte på om dere kunne hjelpe meg? Jeg lurte på om en fra Norge kan adoptere et barn fra utenlandet om barnet før har bo satt seg i norge som en asyl søker, men sene blitt sendt til bake til sitt hjemme land ? Tusen takk for svar !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du spør om en fra Norge kan adoptere et barn som har vært asylsøker i Norge, men er sendt tilbake til sitt hjemland.

Dette er ikke et spørsmål en kan svare ja eller nei på. Det vil alltid være en konkret vurdering av hele saken. Hvis et barn er sendt tilbake til sitt hjemland etter asylopphold i Norge, vil det antakelig ha foreldre eller omsorgsperson(er) i hjemlandet.

Det er et viktig prinsipp ved spørsmål om adopsjon at barn først og fremst skal vokse opp hos sine biologiske foreldre eller i egen familie i sitt eget land. Det er myndighetene i barnets hjemland som frigir barn for adopsjon til utlandet. Norske borgere som ønsker å adoptere et konkret barn fra et annet land uten bistand fra en norsk adopsjonsorganisasjon, må ha en særlig tilknytning til dette landet, for å kunne få samtykke til adopsjonen.

En må etter norsk lov være minst 25 år for å kunne få godkjenning til adopsjon.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utenlandsadopsjon

To kvinner med et sovende barn på brystet (Foto: Colourbox.com)

For å kunne adoptere et barn fra utlandet, må man være godkjent som adoptivsøker av norske myndigheter. Det er et viktig prinsipp at ingen skal tjene på å selge barn, og det skal være fokus på barnets beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon