Hopp til hovedinnholdet

Jeg er adoptert og tenker mye på det. Er det normalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg ble adoptert fra Kina da jeg var under ett år. Dette sliter jeg litt med. For det første føler jeg at når folk ser meg, er førsteinntrykket deres at jeg har et annerledes utseende og at jeg er adoptert. Dette rykker også ned på selvtilliten min. For det andre føler jeg ikke at jeg er ordentlig norsk. Jeg føler også at andre tenker på at jeg er adoptert når de er sammen med meg. Er det noe andre går å tenker mye over, eller er det kun jeg som går rundt å tenker på det? Håper på svar så fortest som mulig, men takk på forhånd :-)

SVAR

Besvart 27.11.2015 22:25:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Historier og erfaringer om identitet - som adoptert

En del adopterte begynner å reflektere mye rundt sin egen bakgrunn i ungdomsårene. «Hvem er jeg?», «hvor kommer jeg fra?» og «hvor hører jeg hjemme?», er spørsmål mange stiller seg.

 

Les mer
account_circle