Hopp til hovedinnholdet

Har det ikke bra i fosterhjemmet - trenger råd

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg er en følsom jente som holder seg inni seg, jeg tør ikke snakke ut om hva jeg føler og hva jeg vil. jeg har en veldig streng fostermor ( syntes henne er for streng) jeg føler jeg ikke trives her og vil flytte ut når jeg er 18 år. men barnevernet og fostermoren min syntes jeg skal bo her lengere. jeg vil ikke det men tør ikke å si at jeg vil flytte ut da. jeg gråter veldig ofte inne på rommet mitt siden hu er så streng og lar meg så vidt gå ut når jeg har prøver på lutten av uken eks hvis jeg har en prøve på fredag. jeg trenger noen råd så hadde blitt veldig glad om jeg fikk det

SVAR

Besvart 10.04.2018 18:19:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon.

 

Les mer
attach_file

Hvem er fosterforeldre?

Fosterforeldre er helt vanlige folk som har lyst og overskudd til å ta inn et ekstra barn i familien sin. Akkurat som andre foreldre, er alle fosterforeldre forskjellige.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle