Hopp til hovedinnholdet

Det føles ikke bra å være hjemme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har tre søstre og alle er hjemme pga corona. Faren vår har alltid vært veldig dømmende om ting han synes er feil. I det siste, så har han snakket om at vi er tjukke og at det er ikke akseptabelt fordi vi er jenter. Han har skapt en ide i hodet hans og hvis vi ikke passer i den ideen, blir han sur og banner på oss og mamma. Vi er utlendinger og har kommet her pga faren jobber så oppholdstillatelsen vi har er gitt fordi han jobber i Norge. Mamma har vurdert å skille seg fra faren men hun er usikker om det er faktisk mulig for henne å søke for oppholdstillatelse selv senere. Selv om hun jobber, så er hun svært bekymret at vi skal ikke klare oss selv. Far har aldri vært fysisk voldsom mot oss men jeg ofte føler at det er tungt å være hjemme når han er her. Det er ofte greit mellom oss men han kan skifte stemningen i huset veldig fort. Jeg føler meg hjelpeløs fordi han undervurderer oss og alt vi snakker om. Jeg vet ikke om det er det samme som hjemme vold men det ofte føles sånn.

SVAR

Besvart 27.04.2020 15:27:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Kontakt Utlendingsdirektoratet (udi) om du har spørsmål om opphold

UDI har ansvar for behandling av søknader fra utlendinger som vil besøke eller bo i Norge, drift av asylmottak og utvisningssaker.

 

Les mer
account_circle