Hopp til hovedinnholdet

Spm. om muntlig arbeidsavtale.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 20 år og går vg3 påbygg til gennerell studiekompetane. Jeg bor ikke hjemme til mine foreldre. (avstand mindre enn det som kreves av lånekassen - stipend) og jeg har studierett. Saken er at jeg ble lovet under muntlig samtale jobb gjennom hele skoleåret så jeg skulle klare å betale leiligheten og bil. Men slik ble det ikke. Ligger i dag på ca 2 arbeidsdager i mnd, noe som sier seg selv er alt for lite. Har solgt bilen, men trenger deperat hjelp. Har levert CV til mange bedrifter i bøgda, men det er lavsesong og de trenger lite ekstra hjelp på arbeidsplassene. Jeg får ikke NOE støtte av NAV pga vgs skole. Så jeg aner rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er ikke kresen på jobb, er villig til å ta det jeg får, men der er vanskelig å få noe!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En arbeidsavtale skal i utgangspunktet være skriftlig. Og de fleste ting man blir enige om, bør skrives ned.

Imidlertid er det ikke uvanlig at arbeidstakeren og arbeidsgiveren muntlig blir enige om noe. En slik muntlig avtale er også bindende for begge parter.

Jeg foreslår at du tar opp saken med din arbeidsgiver og sier at dere hadde en avtale om at du skulle ha mer arbeid. Du kan da nevne at arbeidsavtaler skal være skriftlig og at han/hun som arbeidsgiver var den som burde ha sørget for at det dere var enige om ble ført ned skriftlig.

Ellers så må du ikke gi opp å søke jobb, men jeg har forståelse for at du har en vanskelig hverdag nå som pengene ikke strekker til. Se også artiklene jeg har lagt ved nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette opp et budsjett?

Kalkulator og blyant (colourbox.com)

Lær hvordan du setter opp et godt budsjett, og få tilbake kontrollen over pengene dine.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd